Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lukas Bengtsson nära målrekordet

I fjol slog Mikael Wikstrand målrekord för juniorbackar i Hockeyallsvenskan.
Men nu är Frölundabackens rekord på elva fullträffar i fara.
– Klart det skulle vara kul att slå det, medger Lukas Bengtsson.

Wikstrand och Bengtsson inledde säsongen som ett backpar. Före jul försvann Wikstrand till Frölunda, kvar är Bengtsson som nu är väldigt när att hota sin läromästares allsvenska rekord.

– Ja, visst kan man kalla Wikstrand för min läromästare. Han har betytt väldigt mycket för mig, säger Lukas tacksamt.

19-åringen är den Moraspelare som tagit det största steget den här säsongen och Bengtsson hyllar sin tidigare backkollega.

– Mikael gjorde mig bra och han satte mig aldrig i dåliga situationer. Han gav mig trygghet och när jag sedan började spela med Mitchell (Kevin), så tog jag med mig det jag hade lärt mig.

Men framöver är det slut på "artigheterna" mot läromästaren. Bengtsson har så här långt svarat för tio fullträffar och är bara ett mål från att tangera Wikstrands juniorrekord för allsvenska backar från 2012/13.

– När jag ändå är uppe på så många, visst är det klart att man funderat på rekordet. Det var inget man tänkte på innan säsongen, men det har ju blivit "några" mål, så visst vore det kul om man kunde ta det.

I den sista matchen innan uppehållet, mot Timrå, kom JVM-silvermedaljörens tionde fullträff. Och som vanligt fick han på en riktig kanon. Bengtsson har en rejäl bössa, ett giftigt vapen i MIK:s numerära överlägen.

– Jag har tränat mycket skott. Kul att man får utdelning, det lönar sig att nöta på, skickar Lukas en passning till alla yngre spelare som är avundsjuk på Morabackens vassa skott.

Men som vi nämnt tidigare har Lukas samtliga fullträffar tillkommit i powerplay.

Han saknar fortfarande ett mål i spel fem mot fem.

– Det spelar inte så stor roll, bara målen fortsätter att komma, menar han.

Han har tio matcher på sig att göra två mål och hjälpa sitt Mora till play off.

– Det är målsättningen i alla fall. Vi hade det trögt ett tag med målskyttet även fast vi spelade bra. Mot Almtuna (6–2) fick vi en ketchupeffekt, nu gäller att vi fortsätter så, då blir det bra.

Lukas har kontrakt med MIK ända till 2015/16 med en klausul för det sista året. Frågan är om Mora får behålla succébacken så länge.

– Han blir kvar, i alla fall ett år till, säger klubbdirektören Peter Hermodsson.

– Just nu är all fokus på Mora, sen får vi får se. Visst vill man uppåt, men det gäller att vara redo för det också, poängterar Lukas.