Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugnet - en byggarbetsplats för 200 personer

Lugnet börjar allt mer likna en stor byggarbetsplats.
Flera stora projekt är redan i gång - och flera är på väg att startas.
– När allt är i gång kommer närmare 200 personer att jobba här, säger byggledaren Christer Asp.

Lugnet görs om till en modern tävlingsarena inför skid-VM 2015.

I och med att hoppbackarna kan ses från många håll runt om i Falun, så är det arbetet med att göra om profilen i underbackarna som speciellt hamnat i blickfånget.

– Arbetet med att lägga ut massor i underbacken till den stora backen är nu avklarat och arbetet med den lilla backen har tagit vid. I nästa vecka är det meningen att arbetet med att göra om själva hopptornen ska starta, säger Christer Asp.

Men arbetet på Lugnet pågår också på många andra håll.

Den gamla hästskon är riven och bygget av den nya, som också ska innehålla en servicebyggnad med 27 toaletter och förråd, är i full gång.

– Där är det en tuff tidsram. Servicebyggnaden ska vara klar redan i slutet av december, och själva hästskon i maj-juni nästa år. Men de som jobbar med det projektet sliter på bra, så det ska nog gå, säger Christer Asp.

Markarbetena till den rörbro/gångtunnel, som ska göra det lättare för publiken att ta sig till och från Mördarbacken, är redan genomförd.

I skogen intill håller de sista träden på att tas ner, för att ge plats åt det nya bansystemet som ska användas i kommande världscups- och mästerskapstävlingar.

– Många VA-arbeten är också genomförda. Nya ledningar för fiber och el har lagts ner, och ett teknikhus för fjärrvärme och el ska också byggas framöver. Det gamla måldomartornet vid backstadion ska rivas. Mycket är redan i gång, men det är också många saker som återstår att göra, säger Christer Asp.