Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn start för Dalatrafiks nya tidtabell

Dalatrafik har kommit med en ny förändrad tidtabell och informatörer är därför utplacerade vid Knutpunkten i Falun för att svara på resenärernas frågor.
– Det är väldigt lugnt, det vanligaste är att folk står på fel hållplatser, säger Calle Prahl, trafikplanerare på Dalatrafik

Många minns nog den stora förändringen Dalatrafik gjorde hösten 2014. I medierna var det då flera missnöjda bussresenärer som protesterade mot bland annat indragna hållplatser.

Nu har Dalatrafik sjösatt den uppdaterade hösttidtabellen som även den innebär förändringar, om än inte lika omfattande som den 2014.

Trafikinformatörer finns nu utplacerade denna vecka och till viss del även nästa vid Knutpunkten i Falun för att svara på frågor och vägleda resenärer. DT träffade en av informatörerna, Calle Prahl:

– Det är väldigt lugnt, det vanligaste är att folk står på fel hållplatser. Visserligen blir det större tryck nästa vecka när skolorna börjar, så vi får se hur det blir då. Sen kan det ju alltid bli mindre justeringar om vi upptäcker problem, säger han.

De som pendlar mellan Borlänge och Falun får vissa fördelar med den nya tabellen.

– I rusningstid så går det bussar mellan Falun och Borlänge var femte minut, dessutom kan man till exempel stiga på i Hosjö och åka direkt till Skräddarbacken i Borlänge utan att byta buss, säger Calle Prahl.