Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lugn natt vid de båda stora skogsbränderna: "Räknar med en varm dag"

Artikel 120 av 236
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Det har varit en lugn natt både vid Trängsletbranden i Älvdalens kommun och vid skogsbranden utanför Lima och Torgås i Malung-Sälens kommun.

Annons

– Natten har varit lugn men det är redan mycket varmt nu på morgonen. Vi räknar med en varm dag med lite andra vindar. Just nu (klockan 08.25) är det en stabil vind men det kan bli byvindar under dagen, med tillfälliga vindar, säger Lotta Andersson, Mora Brandkårs kommunikatör för insatsen.

Under dagen kommer de tyska brandmännen att förstärka släckningsarbetet.

– Enligt uppgift har vi två vattenbombplan och sju helikoptrar till förfogande i dag, men de har inte börjat jobba ännu. När det gäller möjligheten att använda snö från Idre Fjäll till släckningsarbetet så är detta något som planeras fortfarande, säger Lotta Andersson.

Även vid branden utanför Lima och Torgås i Malung-Sälens kommun har natten varit lugn.

– Vi siktar på att hålla begränsningslinjerna. Det är inte mycket mer vi kan göra, vi hoppas att det kan komma lite regn till helgen säger räddningschefen Per Hampus på tisdagsmorgonen.

vi 9-tiden på tisdagsmorgonen uppdaterar räddningschef Per Hampus att vädret är gynnsamt och man har branden under kontroll med fortsatt arbete på att hålla begränsningslinjerna.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons