Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lugn natt i Trängslet – men spänt läge inför helgens åska

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

Under fredagsmorgonen meddelade räddningschef Johan Szymanski att de fortsatt hållit branden vid Älvdalens skjutfält inom begränsningslinjerna.

Annons

– Natten har varit bra, med relativt hög luftfuktighet så det har varit förhållandevis lugnt ute på fältet. Vi har fått rapporter att det har brunnit relativt kraftigt i den sydöstra delen av brandområdet men det har vi slagit ner, meddelar Szymanski.

Inför helgen väntas besvärligt väder med åska och kraftiga vindbyar och arbetat med att förstärka begränsningslinjerna inför helgen har påbörjats.

– Det kan bli upp mot 15-16 sekundmeter i byarna och eventuellt åska så det skulle kunna innebära kraftig vind och samtidigt att inte helikoptrarna kan lyfta, säger Szymanski.

Ingen förstärkt markstyrka är dock planerad på grund av säkerhetsrisken på brandområdet med den odetonerade ammunitionen.