Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvikas lucia presenterades

Emma Wähl presenterades i går som Ludvikas lucia. Här sjunger hon och de sex tärnorna Stjärnornas brud.

Jan Norrgo från arrangerande Lions retades lite med tjejerna, innan han till slut satte kronan på den vinnande kandidaten. 437 röster kom in, något lägre än normalt, och när de räknats stod det klart att Emma Wähl fått äran att vara Ludvikas lucia.

Emma Wähl, som till vardags läser på ABB Industrigymnasium, blev själv glad över utnämningen.

– Det känns jätteroligt och bra.

Hon skyndade sig att tillägga att hon inte sjunger i någon kör.

– Men jag tycker att det är väldigt kul att sjunga och sedan kan jag spela lite ­gitarr.

Nu väntar ett digert program för luciatåget. I kväll klockan 19 är det kröning i Ludvika Ulrika kyrka och i morgon samlas sällskapet redan tidigt på morgonen. Butiker, äldreboenden, restauranger och förvaltningar ska hinnas med under ­dagen.

Kommande dagar ska de hinna med den traditionella kortegen med T-ford, samt att uppträda under billotteriet på gågatan som ­arrangeras av bland annat Unika Ludvika och köpmännen.

Tjejerna var förväntansfulla inför sitt uppdrag, som avslutas nästa fredag hos Odd Fellow i Ludvika.

– Det ska bli jättekul, men det svåraste är att sjunga när man går samtidigt, sade någon.

Jan Norrgo Lions flikade då in att stoppet på dagcenter också brukar vara något att minnas, med en publik som lever ut sin glädje.

De sju kandidaterna har övat sedan den 14 november och även hunnit med att göra uppträdanden som ”enbart” tärnor.

Vad gäller röstningsför­farandet konstaterade Jan Norrgo att det kanske inte är optimalt att bara förlita sig till sms-röstande. Nästa år kan det bli en ändring på det.