Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ludvikakille på Bondpremiär

James Bond-fan från Ludvika som tisdag kväll vimlar med kungligheter och kändisar på premiären av nya Bond-filmen Skyfall i Royal Albert Hall i London.

James Bond-premiär, hur blev du inbjuden?

– Jag har vart ett Bond-fan ganska länge, i 12 år. Tack vare kontakter har jag fått möjlighet att gå på premiären. Vi är ett tiotal från en engelsk Bond-sight, MI6-HQ.com som är den största inofficiella Bond-sidan som finns. De som driver den brukar få möjlighet att köpa biljetter. Nu fick vi som är moderatorer på deras forum också möjlighet att följa.

Moderator på Bond-sidan, berätta vad du gör?

– De har ett stort forum där vem som helst kan skriva saker och diskutera James Bond. Jag håller koll på att inget dumt skrivs och saker skrivs på rätt ställe och så vidare. Jag har varit medlem på sidan i sju år. Efter några år fick jag chansen att testa det här med att moderera.

Det sägs att prins Charles kommer vara på plats i morgon, är du nervös?

– Ja, börjar bli lite så - men det känns ganska lugnt än så länge. Men jag vet inte hur mycket man får se av kändisarna och träffa dem. Det kanske blir mer på avstånd.

Hur började ditt Bond intresse?

– Det började med att jag såg The world is not enough på bio 1999. 2000 visades alla Bondfilmer på Tv3, jag såg och spelade in allihop och blev väldigt inne i dem. Sedan höll det i sig större delen av tonåren. Nu mer är det väl mer ett latent intresse.

Vad fastnade du för?

– Det är svårt att säga. När jag var yngre gillade jag att det var stora äventyr, action och hela paketet. I dag vet jag inte, Bond är en skön person. Sedan har jag läst böckerna som kom innan filmerna, det är lite mer jordnära spionthrillers, det jag gillar bäst. Vissa av filmerna är mer verklighetstrogna, de är mina favoriter.

Vilken är din bästa Bond-film?

From Russia with love, för att den är mer verklighetstrogen. Annars I hennes majestäts hemliga tjänst. sedan gillar jag Daniel Craig väldigt mycket.

Ja, vem är bäst att spela Bond?

– Det är nog Sean Connery, han har ju verkligen karisma. Men jag gillar nystarten som blev när Craig tog över.

Vad hoppas du på med nya Bond-filmen?

– Jag har stora förhoppningar. Det är många bra skådisar, bäst hittills. Regissören Sam Mendes brukar också göra bra filmer. Det känns lovande. Och så är det ju 50-årsjubileum, då hoppas man de fått till något extra.