Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare nådatid för lortkrogen

Annons

- Grabbarna har gjort ett stort jobb och i vart fall säkerställt den hygieniska mathanteringen, säger livsmedelsinspektör Bo-Göran Fransson.

Det som återstår i restaurangdelen är att åtgärda mattor och väggar som är i mycket dåligt skick.

- Nu är det rent och städat men skicket är sådant att det snabbt gror igen, säger Fransson som denna gång bedömer att det är riskfritt att äta på Gourmet.

- Nu föreligger ingen risk så länge de håller den hygieniska standarden.

Att restaurangen inte stängs trots återstående brister beror på att restaurangen inte äger hela problemet.

- De hyr av Ludvikahem. De bakre delarna av lokalen och varuintaget som också har brister måste också åtgärdas. Ludvikahem måste renovera golvytorna där och jag måste rätta mig lite efter vad Ludvikahem kan klara.

På frågan om det innebär en nådatid på en månad så säger Fransson:

- Längre tid än så får det absolut inte ta. Det gror igen för snabbt och jag är mycket bestämd att restaurangen ska bli felfri. Jag jobbar stenhårt med killarna på restaurangen för att de ska klara detta, säger Bo Göran Fransson som kommer att genomföra en ny inspektion när Ludvikahem gjort sin del av jobbet.

Vid inspektionen den 30 april, som föranleddes av klagomål från allmängeten, slog livsmedelsinspektör Bo-Göran Fransson ned på 16 fall som klassas som allvarliga avvikelser och 34 fall med avvikelser. Restaurangen underkändes.

Vid den uppföljande inspektionen den 28 juni, noteras sex allvarliga avvikelser och två avvikelser. Restaurangen underkändes på nytt och speciellt allvarligt ansågs det vara att restaurangen inte åtgärdat tidigare påtalade fel.

Gormet fick en kravlista på 25 punkter som måste uppfyllas och nu med ett förlängt hot om att återkalla tidigare lokalgodkännande med omedelbar verkan.

Mer läsning

Annons