Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngsta församlingenhar äldsta medlemmen

I den yngsta av Västerbergslagens församlingar återfinns den äldsta församlingsmedlemmen.
Det är Vilhelmina Andersson, 101 år, som tillhör Gränge-Säfsnäs församling, 2 år.
I samma församling finns numera även den äldste mannen, Olof Dahlberg som fyllt 100 år.

Annons

Förra året var Olof Dahlberg skriven i Ludvika församling och var då den församlingens ålderman. Efter hans avflyttning är det i stället Nils Efraim Pettersson, 97, som är född tidigast bland männen i Ludvika.

Näst äldst, totalt sett i församlingarna, är Svea Elisabet Bergvall, Ludvika, med sina 101 år. Hon fyllde i september medan den andra 101-åringen, Vilhelmina Andersson, Gränge-Säfsnäs, hade sin födelsedag redan i februari.

Gränge-Säfsnäs församling kan för övrigt fira sin tvåårsdag vid nyåret. Det var den första januari 2010 som tre blev en när Grangärde, Grängesberg och Säfsnäs församlingar enades under beteckningen Gränge-Säfsnäs.

Det bör påpekas att uppgifterna endast omfattar personer som är medlemmar i Svenska kyrkans lokala församlingar. Därför kan det finnas personer i Ludvika och Smedjebackens kommuner som är äldre, men som inte är med i församlingarna.

Ludvika: Äldst bland kvinnorna är Svea Elisabet Bergvall, 101 år. På den manliga sidan återfinns Nils Efraim Pettersson, 97 år, som redan i februari blir 98 år.

Norrbärke: Församlingens äldsta kvinna är Astrid Lovisa Lyckner som i november fyllde 99 år. Erik Gottfrid Larsson, 98 år, är hennes motsvarighet bland männen.

Söderbärke: I sammanställningen för ett år sedan var Berta Vetterskog och Kalle Emretsson äldst av damerna respektive herrarna. Så är fallet även i år. Berta Vetterskog har fyllt 98 år medan Kalle Emretsson nyligen fyllde 97 år.

Gränge-Säfsnäs: Vilhelmina Andersson är äldst bland damerna med sina 101 år. Olof Dahlberg är församlingens äldsta man, 100 år. Båda har Sunnansjö som postadress.

Mer läsning

Annons