Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläckan snabbt åtgärdad

Arbete med att åtgärda vattenläckan under Valhallavägen gick som planerat.
– Nu har vi ett par läckor kvar att leta reda på, säger driftteknikern Lars Johansson.

Annons

Det var i förra veckan som det konstaterades att en vattenledning under Valhallavägen läckte och att vägen måste grävas upp för att åtgärda felet. Enligt de uppgifter som Lars Johansson då hade så rörde det sig om antingen en 300 millimeters huvudledning eller en 150 millimeters matarledning in till ABB.

Arbete med att fixa läckan inleddes på måndag kväll och förutom en del problem att ta sig igenom den halvmeter djupa tjälen, gick arbetet helt enligt planerna.

– Det gick riktigt bra, så nu har alla vatten. Det var huvudledningen som hade gått sönder och den visade sig vara 200 millimeter. Inga andra skador uppstod. En del efterarbete behöver göras, men det kan vi inte göra förrän tjälen gått ur, upplyser Johansson.

Det är genom att via vattenverket kontrollera dygnsförbrukningen som Johansson och hans kollegor kan få klart för sig om det finns vattenledningar som läcker.

– Som det ser ut nu så tror vi att det finns ett par läckor till, men var dessa är vet vi för närvarande inte, säger Johansson.

Lars Johansson hoppas att fler så kallade flödesmätare ska installeras.

– Vi skulle behöva ha tio–tolv sådana mätare i Ludvikas stadskärna. Då skulle vi kunna upptäcka läckorna mycket snabbare och sätta in åtgärder.

Mer läsning

Annons