Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värme ger svalt intresse för "skridskotek"

/

Rädda Barnens "Skridskoteket" har fått en mjukstart.
Orsaken är med all säkerhet det usla vintervädret.
– Nu vill vi ha snö och kyla, säger Yvonne Wallin och Eleonor Hedlund.

Annons

Fyra måndagskvällar mellan 17.00 och 19.00 har Rädda Barnen haft öppet i källarlokalen vid Timmermansvägen 28 och hittills har det inte varit någon rusch att tala om.

Så nu gör Rädda Barnen gemensam sak med sporthandlarna och kräver krafttag av Kung Bore.

– Vi har fått in mycket saker. Skridskor, skidor och kläder. Det är alla möjliga som varit här och skänkt grejer, allt ifrån barnfamiljer till pensionärer.

Nu gäller det bara att rätt väderlek infinner sig så folk blir sugna på att ta en skidtur eller några skär på uterinken.

– Kläderna skänker vi vidare till dem som har behov medan skridskorna och skidorna normalt lånas ut, utan avgift, under tre veckor.

Mycket av det som lånas ut är sprillans nytt. Rädda Barnen kunde lägga 10 000 kronor på att köpa in skidor, hjälmar och skridskor – för tjejer, killar och vuxna - efter att ha fått stipendium av musikfestivalen Peace & love i Borlänge, sponsorstöd från företag och genom bössinsamlingar.

Får de önska sig något mer än vinterväder så är det fler frivilliga som kan hjälpa till att tjänstgöra i lokalen under måndagskvällarna. De få aktiva i föreningen skulle gärna vilja få lite avlastning.

– Och i morgon (i dag, tisdag) börjar läxhjälpen igen i Folkets hus. Det är öppet mellan 16.00 och 18.00 på tisdagarna och där har vi hjälp av många lärare. I höstas var det i snitt 15 barn som kom till träffarna för att få läxhjälp, berättar Eleonor Hedlund.

Mer läsning

Annons