Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapen hittades i 27-årig Bandidos-medlems lägenhet i Ludvika

Annons

Sammanlagt fem personer är nu misstänkta i den polisutredning i Stockholm som gäller försök till grov utpressning. Alla fem sitter anhållna och begärdes i dag häktade på den starkare misstanksgraden - sannolika skäl.

Två är medlemmar i Bandidos - 27-åringen från Ludvika och en 29-åring från Gävle.

Förutom försök till grov utpressning handlar det i 27-åringens fall i och med vapenfyndet i Ludvika även om vapenbrott.

- Eftersom det stannar vid försök kan man säga att utpressningen inte blev fullbordad, säger Ulf Göranzon, informatör hos länskriminalen i Stockholm.

När det gäller en av de fem nöjer sig åklagaren Per Lindqvist att begära honom häktad för anstiftan eller medhjälp till utpressningsförsök.

Göranzon säger att utpressningsförsöket, som pågått från slutet av mars till i tisdags, var riktad mot en person.

- Mer vill vi inte gå ut med i dagsläget.

TT uppger att den 27-årige Bandidos-medlemmen från Ludvika nekar till brott, vilket hans advokat Lars-Erik Juth meddelade efter dagens förhör. Några ytterligare kommentarer hade advokaten inte.

- Vi hoppas att häktningsförhandlingen kan ske under fredag eftermiddag mot alla fem, säger Ulf Göranzon.

Ludvikas kommunchef Kalle Gustafson vill avvakta vad som kommer fram av det fortsatta utredningsarbetet innan han agerar ytterligare i frågan om den hett omdebatterade Bandidos-lokalen i centrala Ludvika. Lokalen ligger i en fastighet tillhörigt det kommunala bostadsbolaget Ludvikahem.

- Men kommer det fram att bedrivits brottslig verksamhet i lokalen bör det stärka möjligheterna att få Bandidos vräkta, säger kommunchefen.

Mer läsning

Annons