Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädercirkus för Bodil och djuren

/

Annons

I hård blåst och små regnskurar hade på onsdagen ett hundratal barn med föräldrar samlats utanför Hammarbacken för att se och höra Bodils minicirkus.

Efter en kort presentation av djuren och deras lustiga egenskaper kunde cirkusen börja. Först ut var hennes två terrier som fick skaka sina lurviga.

- Jag vet inte om det är hiphop eller vad det är för stil, sa Bodil efter att hundarna dansat omkring ett tag.

Mästerkatten Michael vägrade dock, troligen på grund av blåsten, hoppa genom en mindre brinnande ring, varför lärlingen Ivan av samma ras lockades fram.

Förtjusta rop från barnen hördes när Bodil satte trästången på tummen med lärlingskatten balanserandes på en platta ovanför.

En av kakaduorna flög upp i träden och stannade där ända tills minigrisen Rosa dansat klart sin tolkning av "Den döende suggan ur svinsjön".

Cirkusen fortsatte med musikstycket "Blinka lilla höna" framfört på piano av en begåvad tupp, och avslutades efter lite andra uppträdanden med gåsen Gudrun som i egenskap av snille kunde räkna både plus, minus och gånger.

Trots att hon hade vädergudarna emot sig var Bodil nöjd med showen och djurens insatser, och förhoppningsvis kommer hon tillbaka.

Hur mycket tid lägger man då ned på att få alla dessa djur så väldresserade?

- Vi tränar ofta och intensivt. Djuren ska tycka att det är jättekul! säger Bodil.

Nästa onsdag fortsätter Hammarbackens barnprogram med Stefan och Linus Ohlsson som spelar på "Allt som låter ballt".

Mer läsning

Annons