Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung och äkta dansglädje

/
  • Tjejerna i
  • Bland de yngsta dansarna var glädjen över att få visa upp sig på scenen påtaglig.
  • Chansen är stor att deltagarna i barngrupperna kommer att återkomma på Avenys scen flera år framöver när dansgrupperna har sin terminsavslutning.
  • Djungelboken kan tolkas på många sätt, det visade barnen och ungdomarna som deltagit i Studieförbundet Vuxenskolans dansgrupper Här Matilda Gustafsson, Ellen Rijkens och Felicia Sjögren in en inlevelsefull scen.

Fart och fläkt och akrobatiska rörelser och massor av glädje – det var vad som bjöds i Folkets hus Aveny på lördagskvällen.

Annons

De unga dansgrupperna inom Studieförbundet Vuxenskolan hade uppvisning inför föräldrar, syskon och andra släktingar och övrig allmänhet.

Aveny var fullsatt – nästan 400 personer – och Vuxenskolans verksamhetschef Karin Lindqvist var förstås nöjd med det mesta den här kvällen.

– I våra unga dansgrupper ingår barn och ungdomar från sju år och upp till 16, 17 år. Under hösten har de tränat en gång i veckan, de yngre under en timme och de äldre i 1,5 timmar.

Temat för kvällen var Djungelboken, dock utan att man slaviskt följde handlingen i den berättelsen. Här var det mer fria former och där några grupper dansade streetdance och "streetjazz" medan andra visade upp rounddance. Programmet hade satts ihop av Felicia Lindgren.

I drygt en timme pågick den synnerligen fartfyllda showen, ackompanjerad av inspelad musik på hög dunkadunka-nivå. Även de som inte var nära anhöriga till aktörerna tyckte säkert att det var värt den tjuga man tog i inträde. Vart och ett av de 18 numren belönades med smattrande applåder

– Nu blir det uppehåll ett tag men i slutet av januari kör vi i gång igen och så blir det en ny uppvisning i maj, berättade Karin Lindqvist.

Mer läsning

Annons