Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung bilist hade änglavakt i halkan

/

Änglavakt.
Det hade en ung bilist, från en ort i Smedjebackens kommun, i samband med en singelolycka på Snöåvägen söder om Skäret på fredagsförmiddagen. Bilen kom ur kurs i det moddiga väglaget, var nära att ramma två grova tallar innan ekipaget voltade och blev stående på sidan. Kvinnan kunde hjälpas ut helt oskadd men ordentligt skärrad.

Annons

Det var vid 10.15-tiden som länsalarmeringscentralen (LAC) fick bud om händelsen via en medtrafikant. En brandbil med besättning dirigerades skyndsamt ur från räddningstjänsten i Ludvika. När styrkan kom till olycksplatsen var kvinnan kvar i den illa tilltygade bilen, en Volvo av äldre modell.

– Verkligen tur att bilen inte träffade de grova tallarna, konstaterade räddningsledaren Åke Larsson som tog väl hand om den skärrade bilisten och dessutom såg till att olycksbilen senare bärgades från platsen.

Olyckan inträffade när kvinnan körde i riktning mot Ludvika. Någon kilometer söder om Skäret tappade hon kontrollen över bilen i det vid tillfället extremt besvärliga väglaget. Tövädret gjorde att gammal is och packad snö hade förvandlats till en seg sörja i vilken dubbdäcken hade föga effekt.

På platsen, där bilen först gick ned i diket, finns två grova tallar. I stället för att ramma dessa fick bilen ett våldsamt kast och voltade, enligt uppgift ett och ett halvt varv, innan färden slutade med att Volvon blev stående på vänstra långsidan.

Mer läsning

Annons