Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två busslaster tillAstrid Lindgrens värld

/

Rädda Barnen kommer i sommar att upprepa succén från 2011 och ta med ett stort antal barn till Astrid Lindgrens värld.
– I fjol var det en buss, i år blir det två. Detta tack vare att vi fått ett bidrag på 20 000 kronor av Loxodonta, säger en glad Eleonor Hedlund, bas i Rädda Barnen i Ludvika.

Annons

Barn och familjer som lever under kärva ekonomiska förhållanden hör till dem som kommer att inbjudas att följa med på heldagsresan den 9 juni.

– Det var vår önskan att pengarna skulle öronmärkas för en resa till Astrid Lindgrens värld och att familjer som kanske sällan eller aldrig har råd att åka bort skulle få chansen att komma i väg, säger Jenny Larson, vd för IT-företaget Loxodonta.

Företaget har sitt säte i Ludvika men har även verksamhet i Borlänge och Falun.

– Det var 2010 som vi bestämde oss för att i stället för att skicka julgåvor till våra kunder så skulle pengarna gå till något bra ändamål på hemmaplan. Första året fick Ria i Borlänge 20 000 kronor och i år blev det Rädda Barnen i Ludvika efter att personal hos oss föreslagit dem som mottagare, berättar Larson.

Den rejäla slanten gör att Rädda Barnen kan planera för två bussar. Bergslagskonditoriet bidrar också med pengar, framhåller Eleonor Hedlund.

– De har sålt tårtor där 20 kronor av varje tårta avsatts till Rädda Barnen. På så sätt har vi fått 2 200 kronor och som kommer att användas under årets resa till Vimmerby.

Mer läsning

Annons