Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppchef försvarar kritiserat avtal

/
  • Shujaat Noormohamed vill inte kommentera om det är rimligt att det skrivs avtal där övertid får räknas om till kompledighet – trots att cheferna i kommunen har oreglerad arbetstid. Han bekräftar även att det tidigare har funnits liknande avtal.

Shujaat Noormohamed, tidigare chef för social- och utbildningsförvaltningen, försvarar sig nu i turerna kring sitt avtal om kompledighet. Han bekräftar även att det tidigare har funnits liknande avtal.

Annons

Det var i lördagens tidning som NLT kunde avslöja det avtal i vilket nämndordföranden Håkan Anestedt (S) beviljade Shujaat Noormohamed sex veckors kompledighet för övertid – trots att Noormohamed som förvaltningschef hade oreglerad arbetstid. Följden blev att Noormohamed när han slutade den 2 oktober i år hade 64 outbetalda semesterdagar, för vilka han ersattes med 189 312 kronor.

Kommunrevisionen, med stöd av revisionsbyrån KPMG, håller just nu på att granska ärendet. Om revisionen hittar felaktigheter kan de rikta en så kallad anmärkning mot de ansvariga. Sedan är det upp till kommunfullmäktige att besluta om eventuella åtgärder.

Shujaat Noormohamed vill inte kommentera revisionen, men menar att fokus ligger på fel saker.

Revisionen har börjat titta på detaljerna kring dina semesterdagar. Hur ser du på det?

– Jag har inga kommentarer kring det, mer än att fokuseringen har varit på reglerad och icke reglerad arbetstid. Däremot ingenting kring att det också finns en arbetstidslag som reglerar veckovila, dygnsvila och sådant där. Jag vet att Håkan i två års tid försökt föra fram den frågan. Det var hela tiden ett brott mot arbetstidslagen. Oreglerad arbetstid innebär inte att man förhandlat bort arbetstidslagen. Den kan man aldrig förhandla bort.

Vem försökte han föra fram det till?

– Han försökte föra fram i kommunledningen att det finns en arbetstidslag. Sedan kanske han inte har uttryckt sig med exakt det begreppet.

Enligt det avtal vi har tagit del av så beviljades du sex veckors ledighet i somras för totalt 16 veckors övertid. Hur kan man arbeta så mycket?

– Dels är det ingen annan förvaltning i Ludvika som har två nämnder och tre förvaltningar i samma organisation. Vi har socialförvaltningen, skolförvaltningen och kulturdelen genom kulturskolan. Man har två nämnder man jobbar mot hela tiden - VBU:s kulturskolenämnd och social- och utbildningsnämnden. Man ska hålla föredrag i båda och utöver förvaltningschefsuppdraget hade jag sex väldigt starka uppdrag från politiskt håll.

Vad var det för uppdrag?

– Till exempel skolstrukturutredningen, IFO-organisationen och hur skolan ska organiseras för att lärarna ska få mer tid med eleverna. Det var stora uppdrag kring det här, samtidigt som förvaltningschefsuppdraget. Det har tagit väldigt mycket energi helt enkelt.

Tycker du att det är rimligt att ett sådant här avtal blir verklighet?

– Inga kommentarer.

Har det funnits liknande avtal tidigare?

– Det har funnits för 2010.

NLT har från säkra källor fått bekräftat att det även för 2009 finns ett liknande avtal – där Noormohamed efter överenskommelse med nämndordföranden fick räkna om övertid till kompledighet.

Revisionen har lämnat över avtalen till KPMG, men då revisorn ansvarig för ärendet befinner sig på tjänsteresa har tidningen ännu inte kunnat ta del av avtalen.

Jurister som NLT har pratat med menar att avtalen är giltiga.

– Det är fullt möjligt att träffa en sådan överenskommelse. Sedan kan man fundera över hur bra det är, säger Sophie Thörne, arbetsrättsjurist på SKL.

På kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags informerade kommunchef Lars Hellsing politikerna om turerna och de avtal som funnits. Hellsing ska även ha pratat med Noormohamed, som kort konstaterat att han har gjort upp ett avtal med sin ordförande som han tycker är gällande.

Samtliga förvaltningschefer och nämndordföranden i kommunen har i dagarna även fått frågan om de har träffat liknande avtal – vilket ingen säger sig har gjort.

Mer läsning

Annons