Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tonåring dömdes för batongslag mot huvudet

Tonåringen slog en man i huvudet med en teleskopbatong så att han fick sy sex stygn.
Tingsrätten i Falun konstaterade att våld mot huvudet med tillhygge är mycket farligt och dömde tonåringen för grov misshandel.

Annons

Tonåringen fick uppgifter om att en man bjudit hans flickvän på sprit och tafsat på henne. Något som mannen tillbakavisade.

Flickvännens syster stämde träff med mannen vid Hillängens fotbollsplan och där dök tonåringen och en kompis till denne upp.

De började bråka. Tonåringen hade med sig en cirka 20 centimeter lång teleskopbatong. Han säger att han inte hade tänkt använda batongen, men att han var så arg att han gjorde det ändå. Mannen fick ta emot åtminstone ett slag mot huvudet och två mot armarna.

Tonåringen sa i förhör att han hade slagit hårt och slaget mot huvudet gav mannen en sårskada som syddes ihop med sex stygn.

Tingsrätten noterar att tonåringen visade särskild hänsynslöshet och råhet och att brottet därför bedömdes som grovt. Domen blev ungdomsvård med särskild föreskrift samt 70 dagsböter á 50 kronor. Han ska också betala skadestånd till mannen med 11 000 kronor.

Mer läsning

Annons