Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titti Berg i (V)-partistyrelsen

/
  • Titti Berg, bosatt i Brunnsvik, har för andra gången i sin politiska karriär valts in Vänsterpartiets partistyrelse.

Förra ABF-ombudsmannen tillika nuvarande rektorn på Malungs folkhögskola, Titti Berg, valdes vid Vänsterpartiets kongress i helgen in i partistyrelsen.

Annons

Även om detta i sig är en nyhet är det inte frågan om ett nytt meriterande kliv i hennes politiska karriär. Det handlar snarare om "återanvändning" i vuxen ålder beskriver hon själv:

– Jag satt faktiskt i partistyrelsen redan under åren 1993-1996, och kom in som ungdomskandidat efter åren som förbundssekreterare för Ung Vänster.

Titti Berg har dessutom arbetat som pressekreterare hos förre partiledaren Lars Ohly.

Att bli invald i den kvinnodominerade partistyrelsen (15 av 22 ledamöter är kvinnor) lagom till valåret tycker hon känns särskilt roligt.

– Partiet har medvind i opinionsmätningarna och vi lockar till oss många nya medlemmar. Så jag är övertygad om att vi kommer att göra ett bra val den här gången, tillägger hon.

För hennes egen del finns det ingen specifik fråga som hon helst av allt vill driva. Utöver partiets beslut att verka för skrotade vinster inom välfärden räknar hon in jämställdhet, arbetsmarknads- och rättvisefrågor och så förstås antirasism till områden som ligger henne varmt om hjärtat.

Annons