Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig julklapp till glesbygden

/

Glesbygdsborna kan andas ut. På fredagen blev det klart att behållarna får återvinning av glas och metall blir kvar. Den nya entreprenören ALI Frakt skriver ett femårigt avtal med kommunen där kommunen även i fortsättningen ombesörjer tömningen av glasbehållarna i de mindre byarna.

Annons

I höstas sade Svensk Glasåtervinning upp avtalet med kommunen om att kommunen ska ombesörja tömning av glasbehållarna. Då befarades det att behållarna i de mindre byarna skulle försvinna.

I avtalet med Svensk Glasåtervinning förbinder sig den nya entreprenören ALI Frakt att från den 1 januari nästa år enbart hämta glas på de 25 platser i Ludvika, Grängesberg, Fredriksberg, Grangärde och Nyhammar där det finns större återvinningsstationer.

Av ekonomiska skäl skulle kommunen då upphöra med hämtningen i glesbygden, ett beslut man nu alltså slipper ta.

– Vi kommer att ingå ett avtal där vi köper tjänsten av kommunen så att inga som helst återvinningsstationer blir indragna på grund av oss. Vi vill att det ska fungera i glesbygden, säger Ulf Widholm, vd på ALI Frakt, med huvudkontor i Askersund.

– Vi är stora på återvinning, framför allt på glassidan, och är givetvis intresserade att få in så mycket glas som möjligt. Det är en win-win-situation på det sättet.

ALI Frakts avtal med Svensk Glasåtervinning är skrivet på tre plus två år, där villkoren kan omförhandlas efter tre år.

– Avtalet med Ludvika kommun kommer läggas på samma tid, säger Ulf Widholm.

Mer läsning

Annons