Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatervår med mycket humor

/
  • Mycket välkände och omtyckte Tomas von Brömssen kommer till Ludvika den 11 mars för att spela en av rollerna i Obesvarad kärlek.
  • Sören Engström och Ingela Haaranen är mycket nöjda med vårens teaterprogram och efter en tid med sviktande intresse hoppas båda att det nu ska bli ett lyft.

Den stora publikdragaren bör kunna bli föreställningen Obesvarad kärlek med Tomas von Brömssen och Eva Rydberg.
Ludvika Teaterförening presenterade i går vårens teaterprogram och det kommer att bjudas på mycket humor.

Annons

– Nu har vi ett program som jag hoppas ska locka och tilltala trogna och nya teaterbesökare, säger Sören Engström, ordförande i Ludvika Teaterförening.

Engström säger också att några av föreställningarna är sådana som man annars måste åka till Stockholm för att se.

Teatervåren inleds den 31 januari i Teaterslagets lokaler på Köpmansgatan. Föreställningen heter Ta´t lugnt, ta en toy. Det är en nostalgisk humorresa genom 1950- och 1960-talet. Solveig Bergqvist-Larsson och Cecilia Bergqvist bjuder in till sin barn- och ungdomstid med humor och värme. Olle Nyberg smyckar föreställningen med musiken som alla minns.

– Det är första gången vi är i den lokalen och ska bli intressant att testa den.

Därefter, den 19 februari, framförs på Aveny operasånger och andra sånger av trion Divine. Det vill säga Caroline Gentele, Gabriella Lambert och Jacqueline Miura.

– De brukar verkligen bjuda på sig själva och de har tidigare uppträtt i Cassels där de gjorde stor succé.

Och så den 11 mars, föreställningen som förmodligen kommer att fylla Aveny till sista plats, Obesvarad kärlek. Den är baserad på den sanna historien om överklasskvinnan Florence Foster Jenkins, som desperat ville bli operasångerska. Att hon var tondöv och saknade rytmkänsla var hon lyckligt ovetande om.

Rollerna spelas av Tomas von Brömssen och Eva Rydberg och det utlovas en fantastisk resa med sanslösa skådespelarprestationer och många skratt. För regi och översättning svarar Adde Malmberg och kostymerna, Lars-Åke "Babsan" Wilhelmsson.

Den 3 april blir det teater i järnvägsmiljö, nämligen Tid för avgång, en skenbar komedi. En typisk engelsk komedi som handlar om en järnvägslinje som är nedlagd, men ett datafel göra att gubbarna som jobbar där sköter den som vanligt. En praktikant dyker upp och komplicerar det hela.

Västerbergslagens Kulturskola får sedan den stora äran att avsluta teatersäsongen på Aveny med en musikal, Hotell Kråkan. Historien är uppbyggd kring ett antal kända musikallåtar.

– Det blir musik, sång, dans och skratt, lite Pang i bygget, säger manusförfattaren och regissören Ingela Haaranen.

En teaterresa till Stockholm kommer också att genomföras. Det är den 11 februari då det finns möjlighet att på Intiman se Hagmans konditori. Det är Galenskaparna och After Shaves bejublade och kritikerrosade föreställning.

En nyhet för i år är att det till föreställningarna går att via nätet och turistbyrån köpa biljetter och själv skriva ut dessa.

Mer läsning

Annons