Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänt ljus och tyst minut i fullmäktige

/
  • Prästen Carl Axel Hagberg citerade Nobelpristagaren Tomas Tranströmer och tände ett ljus inför fullmäktigeförsamlingen.

Den gångna helgens våldsdåd i Ludvika kom också att sätta sin prägel på årets sista kommunfullmäktigemöte.
Prästen Carl Axel Hagberg sa några ord och tände ett ljus, följt av en tyst minut.

Annons

Kommunalrådet Maria Strömkvist (S) brottades med gråten när hon inledde med att konstatera att det som skett i Ludvika under helgen gjorde alla ledsna, arga och bestörta.

– Vi är nog många som känner en stor sorg, förtvivlan och maktlöshet. Att våld föder våld, det via vi alla. Vi måste nu mitt i vår ilska och sorg ändå stå upp för att våld aldrig kan förändras på annat sätt än med ödmjukhet, kärlek och omtanke om varandra, sa kommunalrådet och lämnade gråtande talarstolen och gav ordet till prästen Hagberg. Han har i sin yrkesroll varit i gång under hela helgen och sa att han kände sig trött och längtade efter tystnad.

Hagberg påminde om den ceremoni som på torsdag (klockan 19) kommer att hållas vid Skuthamn, som egentligen var tänkt som en hyllning till midvintersolståndet och det annalkande ljuset men som nu också blir en manifestation mot våld. Deltagarna uppmanas att ta med egna marschaller och ljus.

Mer läsning

Annons