Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tandemparet Sundberg - Tejde släpper styret

/

Annons

Jan-Olov Tejde - Ludvika Mr Film - lämnar ordförandeposten hos Ludvika Filmstudio efter 33 år vid årsmötet 8 mars och kliver ett steg tillbaka till viceposten. Studions framtid är dock på intet sätt hotad, framhålls det.

Här har man sett till att det finns efterträdare.

Värre ser det ut vad det gäller barnens egen filmverksamhet Bio Ludvik.

Tejdes ständiga vapendragare i sammanhanget, Bosse Sundberg, tar sin May med sig och flyttar till Gotland. Det pensionerade lärarparet har sedan många år sitt sommartviste på gutarnas ö, så det kom knappast som någon överraskning.

Inte minst inom barn-och ungdomsfilmsverksamheten har paret Tejde-Sundberg satt sina spår och den som varit i tillfälle att själv sitta i bänken lär inte glömma dessa "farbröders" inledande pedagogiska föreläsningar i ämnet Biografvett. Värdefulla pekpinnar med sympatisk ton.

Säg ordet "popcorn" till någon av de båda och ni kommer att märka hur små horn diskret växer fram ur respektive panna...

18 år var det full rulle (!) hos Bio Ludvik men nu ser det ut som om den kulturella parkeringsplatsen (för barn vars föräldrar lördagshandlar) är ett minne blott.

Den var en av landets äldsta och mest aktiva genom åren.

För att driva en sådan verksamhet krävs eldsjälar som Bo Sundberg och Jan-Olov Tejde.

Detsamma gäller för filmstudions verksamhet, men där tycks det alltså vara sörjt för att nya ansikten dyker upp runt filmaffischen på den välbekanta bilden från programpresentationen varje vår och höst.

Men en smula sorgligt är det allt.

Mer läsning

Annons