Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svår krock vid Grangärde

/
  • Den lilla bilen blev kraftigt uppfläkt på vänster sida vid kollisionen med släpvagnen.
  • Räddningspersonalen tog hand om den äldre mannen, som var den enda av de inblandade som skadades fysiskt vid olyckan. Räddningsledaren bedömde dock att mannen klarat sig undan allvarligare skador.
  • Robert Jansen försökte gira så långt åt höger som möjligt, men kollisionen gick inte att undvika. Släpet som var kopplat till Janstens Volkswagen Passat for ned i diket.

En äldre man skadades vid en trafikolycka på länsväg 247 på söndagseftermiddagen.
– Det var tur att jag var uppmärksam och hann uppfatta situationen. Annars hade det blivit en frontalkrock.

Annons

Robert Jansten, 28, Västerås, kom från Grangärdehållet. På en raksträcka mellan Finnsviken och Grangärde närmade sig en Fiat från andra hållet.

– Jag märkte hur bilens lampor kom över allt mer på min sida och jag girade så långt jag kunde åt höger. Fiaten slog i vänster backspegel på min bil och träffade sedan släpet, berättar Jansten.

Han lyckades inte hålla kvar släpet på vägbanan och även bilen for halvvägs ned i diket, men både Jansten och hans passagerare klarade sig undan skador.

– Men man är lite uppjagad efter det här, säger Robert Jansten.

Fiatbilen, som ägs av en man bosatt i Grangärde, fick svåra skador när den träffade släpvagnen. Hela vänstra sidan på den lilla bilen fläktes upp.

Föraren av bilen blödde från ansiktet. Räddningstjänstens räddningsledare Åke Larsson, Ludvika, bedömde dock att mannen klarat kollisionen relativt bra.

– Det är nog inga svårare skador. Men han har slagit i huvudet och läppen är rejält spräckt.

I Fiatbilen fanns också en passagerare men hon verkade ha klarat sig undan fysiska skador helt och hållet.

SOS fick larm om olyckan 16.30. En ambulans, en polispatrull och fyra man från räddningstjänsten i Ludvika och två från räddningstjänsten i Nyhammar kallades till platsen liksom att Sunnansjö brandvärn larmades.

– När man ser hur bilen ser ut så har de haft tur, konstaterar Åke Larsson.

Mer läsning

Annons