Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Största ordern hittills

/
  • Jätteglad. Lars_Erik Larssons dataföretag Loxodonta har fått sin största order, hem-PC till SSAB:s anställda.

Annons

- Det Sveriges mäktigaste man under 40 år. En namnteckning värd 30 miljoner, säger Lars Erik Larsson.

Det är ett tålmodigt arbete som gett resultat. Det inleddes i höstas och som kantats med att regeringen ändrat villkoren för skatterabatten till hem-PC. Nu jobbar man med förmånsskatt, bruttolöneavdrag och istället för hyrtid på 36 månader så har man infört 12 och 24 månaders hyrtid.

- Det är lite nedtonat jämfört med på den förra regeringens tid. Men vi ville inte lägga oss ned och se den här hem-PC marknaden dö så tillsammans med vår dataleverantör HP och vår finansiär Swedbank har vi sytt ihop attraktiva paket till SSAB:s anställda. De SSAB-anställda som vi pratat med är imponerade över bredden av produkter i vårt erbjudande, berättar Lars-Erik Larsson.

Loxodonta har visat upp sina erbjudanden i Luleå och Oxelösund. Den 22-23 mars så demonstreras det för SSAB:s anställda i Borlänge.

- Det är tredje gången som vi lämnat offert till SSAB och det är jättekul att vi lyckats. SSAB har bedömt det här paketet är värt 30 miljoner. Vi har redan fått beställningar på 600 datorer värda 12 miljoner. Men den stora anstormningen brukar komma de sista beställningsdagarna. Jag vet att någon gång har vi fått förlänga beställningstiden för att intresset varit så stort, berättar Lars-Erik Larsson som tidigare haft Fortum som sin största Hem PC-kund med 1500 datorer, Ludvika kommun med 1000 datorer och något år har man haft Borlänge kommun som kund.

- 10 personer hos oss kommer att bli inblandade i databyggandet och leveranserna till SSAB:s anställda, berättar Larsson.

När datorerna väl är installerade hemma hos SSAB-personalen så ansvarar HP för den tekniska servicen och Borlängeföretaget Helpdesk svarar för telefonsupporten.

- Det är roligt att se att hem-PC marknaden kan leva vidare säger Larsson vars företag sedan flytten till de nya lokalerna i Ludvika hösten 2005 har ökat från elva till 21 anställda i dag.

- Vi har gjort en lång resa från de tunga åren 1995 till en så bred verksamhet med bra lönsamhet som vi nu nått, säger Larsson om fjolårsvinsten på 3,2 miljoner.

2006 2005 2004

Omsättning 32,8 33,3 20,8

Vinst (finansnetto) 3,2 1,2 0,3

Anställda 20 10 9

Mer läsning

Annons