Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för byggjobbare på invigningsfest

/
  • Invigningsfest. På fredag hålls en invigningsfest för restaurang Piren och en rad prominenta gäster är inbjudna, bland annat ledningen för de företag som var med vid bygget. Men de byggjobbare som gjort jobbet är inte inbjudna och irritationen är påtaglig.

Annons

I dagarna börjar restaurangen vid Väsmans strand bli färdig och det är dags för invigning. Den ska ske på fredag och bland de inbjudna finns en rad gäster med koppling till de företag som var med under bygget.

Men de anställda i de olika företagen är inte inbjudna och nu jäser det rejält bland dem som jobbat på bygget.

- Det känns konstigt att vi inte får vara med, det kan inte handla om några stora pengar om vi varit med, säger en talesman bland de som jobbar på bygget.

När takstolarna var på plats hölls den traditionsenliga taklagsfesten och då bjöds det bland annat på smörgåstårta och kransen sattes upp på taket.

Hade det inte blivit någon taklagsfest bjuder traditionen att byggjobbarna hänger upp en docka. (En av de mest omtalade dockorna som hängts upp var den på Globen i Stockholm, när taklagsfesten uteblev).

- Visst är vi lite sugna att hänga upp en docka, säger talesmannen vid Pirenbygget.

Nu är bygget klart, men mycket återstår fortfarande innan invigningen och byggjobbarna är inte lika sugna på att ställa upp på extrainsatser.

- Tveksamt om någon vill jobba övertid och det pratas om att en scen ska byggas, vi får se hur det blir med den.

Kurt Kristensen är en av de som står bakom projektet och han vill inte kommentera den uppstådda situationen, men säger:

- Gränsdragningen är svår och oavsett hur man gör blir det fel.

Mer läsning

Annons