Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendrups tar över läsk-ikonen – kommer tillverka cirka 12 miljoner liter per år

Spendrups bryggeri tar nu över Trocadero. Förutom att man nu får ansvar för den totala produktionen ser man nu även möjlighet att utveckla det ikoniska svenska varumärket.

Annons

På tisdagen blev det klart – Spendrups bryggeri tar nu över varumärket Trocadero från Nordarom AB.

– Vi ser stora möjligheter att utveckla varumärket som har blivit så älskat av det svenska folket bland alla globala läskedrycker. Dessa fanns inte tidigare när åtta bryggerier delade på ansvaret för varumärkets utveckling, säger ErikJarnsjö, försäljningsdirektör på Spendrups.

Läsken kommer att tillverkas på bryggeriet i Grängesberg med en årlig produktion av cirka tolv miljoner liter.

Trocadero har producerats efter samma recept sedan 1953 – först av Saturnus och därefter av Nordarom i Norrköping. Under de senaste fem åren har produktionen legat stabilt på mellan elva och tolv miljoner liter per år.

– Nordarom har tillverkat Trocaderos extrakt sedan år 2006. Nu är det dags för läsk-ikonen att varsamt förädlas och utvecklas. Vi är glada över att Spendrups tar hand om Trocaderos resa framåt och kommer att följa utvecklingen av varumärket med stort intresse. Vi kommer även i fortsättningen att tillverka Trocaderos extrakt, säger Mats Hansare vd för Nordarom.

De avtal som Nordarom har haft med sju andra bryggerier avslutas den 20 november i år. Efter det blir Spendrups ensam leverantör av Trocadero till dagligvaru-, servicehandeln och till restauranger.

Spendrups har sedan länge stått för största delen av varumärkets volym av Trocadero. Läsken kommer att tillverkas på bryggeriet i Grängesberg med en årlig produktion av cirka tolv miljoner liter.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Annons