Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spännande resa i tiden

Annons

Under tre dagar kommer elever i årskurserna 1-3 att få uppleva påskevangeliet enligt nutida modell, interaktivt.

De handlar kryddor på torget i Jerusalem, träffar Maria Magdalena som just träffat påskevangeliets huvudrollsinnehavare, får nyheten om Jesu uppståndelse av en rapp dåtida journalist, blir eftersökta av romerska soldater och får över huvud taget göra en spännande resa i tid och rum. Tillbaka ungefär 2000 år.

Att eleverna i allra högsta grad medverkar i skeendet behövs inte många minuter att konstatera efter att de fått en introduktion av "reseledaren" Peter Ulveström från Högbergskyrkan som tillsammans med, bland andra, Korskyrkans Fredrik och Erika Lagerström och Höbergskyrkans Fredrik Axelsson har utarbetat reserouten och även är med och agerar.

- Det här är nytt för Ludvika, men jag och Fredrik Axelsson har arbetat i Bromma tidigare och därifrån har vi hämtat idén, berättar Peter.

Premiärresenärerna i Högbergskyrkan i går kom från Marnäs och Vasaskolan.

- Inbjudan har gått ut till alla skolor men dessvärre är det bara dessa skolor som nappat , så nu får vi hoppas att elever och lärare från Marnäs och Vasa går ut och har bara gott att säga om den här upplevelsen, för visst har vi en dröm att vi har startat en tradition, säger Peter Ulveström innan han tar sig an de förväntansfulla eleverna som väntar på att få anträda den spännande tidsresan och samtidigt få påskevangeliet presenterat i en helt ny, och modern, dräkt.

Mer läsning

Annons