Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SoS à laStadshuset

Hitta på ett nytt namn på kommunledningskontoret. Det har varit uppmaningen när politiker och tjänstemän har spånat och funderat kring vad den nya förvaltningen ska heta.

Annons

Förvaltningen, som officiellt bildades den 1 januari i år, gick under sommaren och hösten under arbetsnamnet "Stöd och service".

Ett namn som har sina förespråkare, enligt kommunalrådet Maria Strömkvist (S). Andra har tyckt att gamla invanda kommunledningskontoret duger bra.

– Men nu har vi bestämt oss för att förvaltningen ska heta Stöd och styrning. Beslutet togs som ett extraärende vid sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott i tisdags.

Chef för "SoS" är Jan Lindström. Kommunchefen Lars Hellsing får sitta kvar i Stadshuset, men han kommer inte att formellt vara anställd vid Stöd och styrning eller för den delen någon annan förvaltning.

– Han lyder direkt under kommunstyrelsen. Lars är ju chef över de andra förvaltningscheferna, noterar Strömkvist.

Skillnaden mellan nya SoS och kommunledningskontoret är att ekonomer och anställda med ansvar för personalfrågor på de olika förvaltningarna har flyttats till den nya. Å andra sidan flyttas vissa anställda på mark- och planenheten till nya samhällsbyggnadsförvaltningen. En förvaltning som formellt startar sin verksamhet den 1 juli i år,

– Nya Stöd och styrning har cirka 80 medarbetare, upplyser kommunalrådet.

Mer läsning

Annons