Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kommer kriget till stan

/
  • Snart är det andra vapen som gäller. Jonas Andersson, 22, och Alexander Östlund, 22, jobbar med att förvandla Saga Biografen till ett laserdome. Riktigt när krigandet kan börja är oklart. Killarna hoppas på sponsorer för att kunna köpa in utrustning.

Annons

Snart ska Alexander Östlund och Jonas Andersson släpa in gamla oljefat och stenar, och bygga väggar mitt på det sluttande golvet.

Om några veckor öppnar killarna en kiosk i den gamla biofoajén, och så fort de fått ihop tillräckligt med pengar skickar de i väg en beställningsorder till Nederländerna.

Därefter tar det cirka sex veckor innan utrustningen som består av västar, elektronik och vapen, kommer.

Och då blir det krig. På låtsas förstås. Laserdome.

- Jag och några kompisar brukar åka runt i Sverige och köra laserdome lite över allt. Nu vill vi starta här. Så att folk runt om i från kommer hit istället, säger Jonas Andersson.

Men det saknas som sagt pengar.

- Vi hoppas att vi ska dra in en del i kiosken, och nu ska vi ut och söka sponsorer, förklarar Östlund som har tidigare erfarenhet från att driva eget efter att ha startat en videobutik i Marnäs tillsammans med sin pappa.

Första tanken var att invigningen av Laserdome skulle ske första maj. Men de pengar killarna sparat i hop räckte inte till utrustningen. Och några lån vill Andersson och Östlund inte ta.

Just nu jobbar Alexander och Jonas med att ställa i ordning lokalen. Golvet och väggarna ska målas.

De tyngre byggnadsjobben med rivningar, ventilation och gjutningar i betong har hyresvärden redan fixat.

När tror ni att ni k ommer igång. Blir det i år?

- Ja, det blir det. Det måste det bli. Vi är ju nästan fullbokade redan innan vi har öppnat, säger Alexander Östlund.

Fakta: Laserdome

  • Laserdome är ett laserspel. Idén kom från Australien där den första laserhallen öppnades 1986. Spelet spreds sedan till USA, och 1990 till Europa.
  • Laserspel är en snällare variant av paintball.
  • laserspel äger rum inomhus i särskilda lokaler. Spelarna är utrustade med vapen och västar och skjuter med ofarliga laserstrålar på sina motståndare.
  • Den som blir skjuten straffas med att vapnet slutar fungera ett tag. Motståndaren får poäng för träffen. De två stora laserspelsystemen i Sverige är Laserdome och Lasergame.Källa: sv.wikipedia.org

Mer läsning

Annons