Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Snål bonus på ABB"

/

Annons

Personal på ABB:s brytarverkstad får bonus, 300 kronor, berättar en av de anställda som tycker att de också borde få bonus i klass med vad andra framgångsrika industriföretag delar ut.

– 300 det känns som ett hån när man får läsa och se jublande direktörer som gladde sig åt rekordåret, säger en arbetare.

IF Metallklubbens ordförande Rolf Häggman och ordförandekolegan i Sif-klubben Ånders Åberg på ABB räknar med en avtalsrörelse med gott löneutfall 2007 efter ABB:s rekordresultat men de skulle också välkomna del i vinsten.

– En del har bonus andra inte på ABB. Men ingen har något i närheten av vad vi läsar om att man har på andra företag, säger Anders Åberg som är ordförande i Sif-klubben som hade årsmöte på onsdagskvällen och gladde sig över att ABB åter börjat anställa ingenjörer som blir Sifmedlemmar och inte går med civilingenjörernas fackförening .

– ABB måste tänka om och inte lägre bara tänka på direktörsbonusar och utdelning, säger Åberg som hoppas att årets löneförhandling blir mjuk och enkel med stort utfall i kronor och procent då ABB går bra.

IF-metallordföranden Rolf Häggman är inne på samma linje att nu måste ABB dela med sig av de goda tiderna.

– Företaget förhandlar inte om bonusar eller vinstdelning så vi är aldrig med där. De säger att det är något utöver avtalet. Däremot förhandlar vi lön och med tanke på hur bra det går så borde det bli många kronor i år. Vi ville ha 1000 kronor förra gången så nu vill vi ha lite mer.

– Jag tror att det bara är ABB och Alfa-Laval av de stora koncernerna som inte har någon form av vinstdelning. Vi har i flera år tyckt att ABB borde dela med sig och inte minst med tanke på att det skulle kunna hjälpa till så att vi får behålla folk på verkstaden. Jag har till och med varit med om att plåtslagare som nobbat jobb hos oss på grund av det här. Det är därför vi tvingas låna in människor från andra företag som betalar bättre.

– Vi har till och med gjort så i våra förhandlingar och kört med ABB:s argument och föreslagit att vi ska marknadsanpassa lönen för våra plåtslagare. Då svarar de att det inte var så de tänkt sig det hela. Det här med lön och vinstdelning har väl med företagets personalpolicy att göra, säger Häggman som skojar med civilingenjörernas fack.

– Jag har sagt att det bösta vi kunde göra från klubben att ta varenda medlem med oss och gå in i civilingenjörsfacket. Då skulle vi i vart fall få ingångslöner på 26 000 kronors. Det vore något det, säger Häggman.

NLT återkommer med ABB:s kommentar.

Mer läsning

Annons