Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smarte Petter från Ludvika blir tv-kändis

/
  • Smart som går vidare. Petter Martinsson har kvalificerat sig för deltagande i Tv3:s nya frågesport Sveriges smartaste barn. Han är en av 56 elever från hela landet som nu går vidare till slutomgången.

Annons

Det handlar om en ny stor familjeunderhållning som lanseras tillsammans med ett produktionsbolag. Första programmet sänds den 22 april och finalen äger rum den 17 juni. Tävlingsformen är av brittiskt ursprung och har redan förekommit i en rad andra länder. Nu står Sverige på tur och förväntningarna är ordentligt uppskruvade.

Målgrupp är elever i årskurserna fem och sex och initialt var det enligt uppgift cirka 4000 barn i de aktuella kategorierna som deltog i ett första test. Efter denna gallring gick 400 vidare till en andra omgång i Stockholm där de 56 som nu är tävlingsaktuella "filtrerades" ut.

- Först gjorde de ett kunskapsprov på skolan och för ett par veckor sedan fick Petter åka till ett kunskapsprov i Stockholm. Det är jättekul och det roligaste var att varken jag eller hans mamma ens var medvetna om att det var på gång, säger pappa Lars som ser fram mot att sonen ska vara med och tävla i tv.

- Vi vet inte än om han är den smartaste i landet, men det är verkligen bra gjort att han nu har tagit sig in bland de 56 som är med i den avslutande omgången.

För Petter innebär kvalificeringen och den stundande tävlingen i tv en riktig höjdare.

- Det är spännande men jag är inte nervös, men det kanske blir lite pirrigt när jag kommer ner till Göteborg, säger han lugnt och samlat till tidningens medarbetare.

Mer läsning

Annons