Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Skrotis" tog emot skönhetspris

/
  • Det var lilla julafton för Lars-Erik

Förra våren fick han ta emot pris som årets företagare i kommunen.
På tisdagen var det så dags för Lars-Erik "Skrotis" Andersson att ta emot kommunens skönhetspris, för upprustningen av Grängesbergsbolagets gamla brandstation, stallar och garage.
– Nu finns det väl inget mer pris att få (skratt).

Annons

"Skrotis", han kallas ju så, ser riktigt glad ut där han just fått ta emot plakett, konstverk, diplom och julkorg av gamle grängeskompisen och tillika kommunens officiella prisutdelare, kultur- och fritidsnämndens ordförande Ingvar Henriksson (S).

Juryn hade flera goda alternativ att välja på, men den jättesatsning som "Skrotis" Andersson gjort på att fräscha upp de anrika byggnaderna "på Väster" tog till slut priset.

Ur prismotiveringen kan nämnas: "Med moderna medel har en äldre miljö förbättrats så att en trevlig och funktionell plats skapats till gagn för såväl unga som äldre."

– Kul att det blir uppskattat, att kommunen tycker det har blivit fint här. För egen del känns det bra att byggnaderna blir bevarade in i framtiden, säger "Skrotis" Andersson.

Han är en mångsidig och mångårig företagare, född i Järvsö men grängesbergare sedan tioårsåldern och med ett förflutet som nordisk mästare i twist tillsammans med sambon Laila Nyström.

Företagandet ser han ingen ände på.

– Jag jobbar på övertid, men jag kan ju inte sluta.

De senaste tre åren har han lagt mycket tid och tankemöda på rustningen av de nu prisade byggnaderna, som i första hand hyrs av VBU:s vuxenutbildningar inom byggteknik och persontransporter (buss), men även av privatpersoner som behöver garageplats.

– Det kan nog vara en och en halv miljon kronor jag har satsat här. Nu är det bara brandtornet kvar att rusta.

Men tornet kan du väl inte hyra ut?

– Nej, men det lär väl åtgärdas ändå.

Du vill alltid ha något att göra?

– Ja, nog grejar man en del allt.

Mer läsning

Annons