Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skrotar bostadsrätterna

Kommunen ger upp planerna på byggande av "cirka" 24 bostadsrätter vid Svanvägen.

Annons

– Bankerna ställer sådana krav att byggaren måste gå in med en stor kontantinsats och den risken vill byggföretagen inte ta, säger planeringschefen Jan-Erik Eriksson.

Tanken var att det skulle bli bostadsrätter i mindre flerbostadshus eller i "låg och tät småhusform". Nu kommer man att välja en annan lösning.

– Vi vill göra en ändring så vi inte låser oss i upplåtelseformen. Det kan i stället bli radhus eller kedjehus eller vanliga villatomter, uppger Eriksson.

Blir det villatomter kanske försäljningen underlättas. Intresset för de åtta kommunala villatomterna i en annan del av det nya bostadsområdet uppges nämligen vara stort.

– Vi har 14 personer som står i kö för de tomterna. Jag tippar att tomterna börjar säljas i februari eller mars och priserna kommer att variera mellan 275 000 och 400 000 kronor. Den minsta tomten är på cirka 1 000 kvadratmeter och den största på ungefär 2 000, berättar exploateringsingenjören Bo Johansson.

Någon budgivning blir det inte fråga om. Priset är fast och tomterna kommer att erbjudas intressenterna efter den plats de har i kön.

– I området finns också tre nya privatägda tomter som kommer att säljas av Lennart Åhrman samt två arrendetomter vid Övre Hillens strand. Priset på arrendetomterna, som är på cirka 2 000 kvadratmeter, har satts till 700 000 kronor. Arrendatorerna får välja om de vill köpa loss tomterna eller fortsätta att arrendera, förklarar Johansson.

Det förberedande arbetet med att lägga ned ledningar och bygga vägar i området är i stort sett klart och planeringschefen Jan-Erik Eriksson hoppas att tomtförsäljningen kan starta redan strax efter årsskiftet.

– Det här blir ett trevligt område och jag tror inte att det blir några problem att få tomterna sålda, säger han.

Mer läsning

Annons