Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräpig bio - ägare lovar bättring

/
  • Björn Wallgren, som driver bion i Ludvika, beklagar att Starsalongen var skräpig under den filmtäta jul- och mellandagsperioden. Men han kan samtidigt glädja biobesökarna med ambitionen att digitalisera filmvisningen även i Avenysalongen. Därmed kan filmvisningarna spridas ut mer tidsmässigt, vilket kan bidra till bättre städning.

I onsdagstidningen ondgjorde sig en insändarskribent över hur skräpig Star-biografen var under den filmtäta julhelgen.
Kritiken har senare spätts på av fler biobesökare som redogjort för samma intryck – popcorn och annat skräp i mängd på golvet inne i biografen.

Annons

– Jag kan bara beklaga. Det är jättetråkigt om folk upplevt bion som skräpig, säger Björn Wallgren som driver Björn Biografer AB med filmvisning på fem orter, bland annat i salongerna Star och Aveny i Ludvika Folkets hus.

Men Wallgren har också vad han inte vill kalla för ursäkter men ändå förklaringar till skräpigheten.

– Det är väl egentligen bara besökare på två typer av evenemang som verkar tycka att det är okej att slänga skräpet på golvet och det är de som går på bio och på hockey.

Ett märkligt beteende konstaterar Björn Wallgren, som tycker att det borde gå att slänga bioskräpet i några av de många soptunnor som finns på bion i Ludvika.

Sedan finns det ytterligare en anledning till att just julhelgen blev så skräpig i främst Starbiografen. Nämligen att Ludvikaborna kommer ovanligt sent när det vankas filmvisning.

Det leder till att första föreställningen ofta blir försenad, vilket sedan ger en kedjereaktion med bristande städning då det blir för tätt med tid att hinna få undan skräpet inför föreställningarna som följer.

– Runt jul är det många föreställningar och vi försöker få till så attraktiva starttider som möjligt för filmerna, vilket ger ett tajt schema. Blir det då en försening på första filmen kan det vara svårt för personalen att hinna städa.

Är Ludvikaborna ovanligt sent ute när det gäller att komma i tid inför filmerna?

– Ja, jag får nog lov att säga det. Samtidigt är det roligt att så många vill gå på bio i Ludvika, men de skulle gärna få komma i lite bättre tid.

Hur var då bioåret 2011 i Ludvika?

– Riktigt bra. Vi har ju digitaliserat i Star Bio och allt har fungerat. Det och lockande filmer som Jägarna 2 och olika 3D-filmer har bidragit till en tioprocentig ökning av antalet besökare jämfört med 2010.

Vad kan biobesökarna i Ludvika vänta sig under 2012?

– Vårt absoluta mål under året är att få till en digitalisering även i Avenysalongen. I fredags blev bion i Sandviken, som också har två salonger, hundraprocentigt digitaliserad. Nu hoppas jag att det kan bli så även i Ludvika.

Mer läsning

Annons