Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen vill se utvecklingsarbete

Efter en nyligen genomförd kvalitetsgranskning av undervisningen i de naturorienterade ämnena (NO) vid Lorensberga årskurs 1–3 vill Skolinspektionen att skolan inleder ett utvecklingsarbete inom ett antal områden. Bland annat ska de elever som vill uppnå "fördjupad förståelse" ges utrymme för detta.

Annons

I sin sammanfattande bedömning skriver Skolinspektionen bland annat:

"Vid besöket ser Skolinspektionen flera goda exempel på hur lärarna låter eleverna prova på ett naturvetenskapligt arbetssätt."

Vidare:

"Skolinspektionen finner dock vid granskningen att rektorn behöver utveckla kvalitetsarbetet så att elevernas kunskapsresultat och undervisningen systematiskt och kontinuerligt följs upp och utvecklas i enlighet med de mål som finns för utbildningen."

Vid granskningen identifierade man ett antal utvecklingsområden som man, i syfte att höja verksamhetens kvalitet, vill att Lorensberga börjar arbeta med.

Bland annat behöver "elevernas intressen och erfarenheter på ett bättre sätt tillvaratas i undervisningen så att arbetsuppgifter anpassas efter elevernas kunskapsnivå i högre grad så att de elever som vill uppnå fördjupad förståelse ges utrymmme för detta".

Skolan ska senast den 29 juni ha redovisat vilka åtgärder som vidtagits eller planerats.

Mer läsning

Annons