Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ha dödshotat poliser och tryckt ned kvinna i diskho – man åtalas för flera brott

En man i 40-årsåldern åtalas vid Falu tingsrätt för en mängd brott. Han ska bland annat ha hotat att döda två poliser och deras barn, misshandlat en man på en krog och tryckt ned en kvinnas huvud i en diskho.

Annons

Det var när mannen skulle omhändertas av två poliser i början av december i Ludvika som han ska ha hotat poliserna genom att säga att han skulle döda eller skada de båda poliserna och också deras barn. Han åtalas därför för hot mot tjänsteman, och vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

Mannen ska också när han skulle omhändertas av poliserna ha sparkat den ena polisen på utsidan av låret, så att denne fick smärta i lårmuskeln. Enligt åtalet ska mannen ha begått de båda gärningarna med uppsåt.

Han åtalas därför även för våld mot tjänsteman, men förnekar brott på den punkten.

De båda poliserna yrkar i åtalet på skadestånd från mannen, på 7 500 kronor var för sveda och värk och kränkning.

Den åtalade mannen ska även ha hotat en annan man genom att säga att han skulle döda honom. Den händelsen ska ha inträffat i början av maj vid en matbutik i Ludvika.

Foto: TT/Arkivbild

Mannen ska också i april ha tryckt ned en kvinnas huvud under vattnet i en diskho på en adress i Ludvika. Kvinnan ska ha fått andnöd av händelsen. I oktober ska mannen sedan smällt igen en bildörr så att kvinnans ben klämdes.

Han åtalas därför för två fall av misshandel, men förnekar brott på båda punkterna.

Mannen åtalas även för två fall av narkotikabrott, då han vid ett tillfälle i slutet av november olovligen ska ha använt hasch eller annat cannabispreparat och vid ett annat tillfälle i februari olovligen innehaft 12,5 tabletter alprozolam, som är narkotika.

Mannen erkänner en av åtalspunkterna om narkotikabrott, samtidigt som han förnekar brott på den andra punkten.

Samma man har även åtalats för ytterligare ett fall av misshandel, då han ska ha misshandlat en annan man två gånger under samma kväll på en krog i Ludvika.

Mannen anhölls den 2 december och häktades några dagar senare.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons