Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallsbassäng hålls stängd i tre veckor

/

På söndag kväll börjar tömningen av Ludvika simhalls stora bassäng, inför reparationerna av det skadade bottenskiktet.
Efter visst funderande har ansvariga nu kommit fram till att det nog lär ta tre veckor innan bassängen kan användas igen.

Annons

Det skulle i så fall betyda att Ludvika Simsällskaps stortävling och kassako Väsman Open 18-19 februari är rejält i farozonen.

– Det är därför vi vill börja tömningen redan på söndag, i stället för nästa vecka som det först var planerat. Nu tror jag att tävlingen kommer att klara sig, säger Sven-Åke Jacobsson, arbetslagsledare för vaktmästeriet i Ludvika sporthall.

Han lämnar dock en brasklapp i form av att det först framåt onsdag-torsdag kan bli aktuellt att granska skadorna, då tillräckligt med vatten hunnit tömmas ur.

– Vi får väl se då hur det ser ut, men är det inte alltför dåligt ska det nog gå att använda bassängen igen om tre veckor.

Ett besked som simklubbens tränare Magnus Engström kommenterar så här:

– Förhoppningsvis går det bra. Men det kommer att bli tajt, det ska gudarna veta.

Samtidigt var det på simklubbens begäran som bassängen hållits öppen så pass länge, trots det allt mer spruckna kaklet. Simmarna är nämligen inne i en viktig tränings- och tävlingsperiod, men får från och med nästa vecka hitta alternativa träningsmöjligheter.

– Jag måste säga att vi har fått bra hjälp av de ansvariga på simhallen att lösa det här så bra som möjligt, bland annat med att få alternativa träningstider bokade i Grängesberg.

Magnus Engström berättar att vissa träningspass ska genomföras i Grängesbadets 16,67 meters-bassäng ("Det blir många vändningar"), andra i Fagersta simhall och så blir det en hel del landträning och gymmande.

– Vi fokuserar på att få det att funka så bra som möjligt. Det är förstås inte den mest optimala situationen för oss, men vi vill ju samtidigt få en hemmabassäng som fungerar. Så det är viktigt att jobbet där kan göras ordentligt.

Mer läsning

Annons