Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex vill basa över folktandvården i Ludvika

Annelie Sunnerby Gylling och Karin Gunnars-Hellgren vikarierar som chefer för folktandvårdens kliniker på lasarettet respektive "Tjädern" ovanför Systembolaget.

Annons

– Men nu vill vi få till det med en fast tjänst och därför har jobbet som gemensam chef för de här klinikerna varit utannonserat, säger Anna Melin vid folktandvårds kansli i Falun.

Annelie Sunnerby Gylling, 46, Ludvika, är en av de sökande. Däremot har Gunnars-Hellgren, av någon anledning, inte lämnat in ansökan.

Anna Melin berättar att ytterligare fem personer, samtliga kvinnor, vill basa över folktandvården i Ludvika.

– Det är 28-åriga Ronja Olsson från By kyrkby utanför Avesta, 23-åriga Susanna Wallin från Borlänge, 48-åriga Elisabeth Lygård från Grängesberg, 35-åriga Maria Lagerqvist från Ludvika och 55-åriga Birgitta Helsén från Smedjebacken.

Lagerqvist jobbar i dag som tandhygienist och kliniksamordnare på Tjädern. Helsén är anställd vid vård- och omsorg i Ludvika kommun, Lygård jobbar vid Skanska som produktionsledare, Wallin är studerande och Olsson uppges vara arbetslös för närvarande.

– Vi ska den närmaste tiden kalla några sökande till intervju. Tanken är att tjänsten ska vara tillsatt 1 mars, meddelar Anna Melin.

Mer läsning

Annons