Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex och våldsdömd 40-åring friades

Annons

Hovrättens dom meddelades till tidningen på onsdagen.

Som tidigare utförligt redogjorts för fann tingsrätten det styrkt att mannen gjort sig skyldig till brott mot två egna barn och ett barn som han var styvfader åt. Bland annat fanns uppgifter om att mannen skulle ha tryckt ned ett av barnen under vatten i ett badkar och att han tryckt en kudde över barns huvuden så att de fick svårt att andas.

En son i huset ska ha blivit knuffad utför en slänt och att det förekommit hot om kasta ut två av barnen genom ett fönster på andra våningen.

När ärendet togs upp i hovrätten hade den emellertid en helt annan syn på sakernas tillstånd i det aktuella hemmet.

- Det saknas direkt stödbevisning för de uppgifter som målsägarna lämnat. Berättelserna har i och för sig vissa, om än vagt likartade grunddrag. Varken detta förhållande eller utredningen i övrigt, främst i form av vittnesförhör stärker trovärdigheten i sådan mån att de skulle kunna läggas till grund för en bedömning i skuldfrågorna, konstaterar Lars-Åke Olvall vid Hovrätten i en kommentar till domslutet.

- Åklagaren har inte förmått styrka sina ansvarspåståenden till någon del. Åtalet ska därför ogillas i dess helhet.

För 40-åringens försvarare, advokat Lars Morell, innebär hovrättens dom en rejäl framgång.

- Det kan bli tvära kast ibland. Jag tolkar det så att Hovrätten har värderat bevisen och kommit fram till att de inte räcker för en fällande dom. Det här är ett rent bevismål. Här har uppgift stått mot uppgift.

Mer läsning

Annons