Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schaktstart i Freja första veckan i maj

Ludvikahem fortsätter planeringen för det stundande bostadsbyggandet i centrumkvarteret Freja. Närmast inväntar ledningen att den ändrade detaljplanen ska klubbas och vinna laga kraft. Målsättningen är att schaktningen för de nya husen ska kunna inledas under våren.

Annons

– Preliminärt har vi sagt att det blir första veckan i maj, men det hänger naturligtvis på att den nya detaljplanen går igenom och att bygglovet blir beviljat, säger vd Ulf Rosenqvist som dock inte finner anledning att oroa sig för att projektet ska stöta på patrull.

– Som det verkar är det väldigt positivt. Jag har inte hört något som kan tala emot och har ingen känsla av att något kan stoppa det här, tillägger han och påminner om att planeringen nu handlar om två huskroppar. Den tredje kan bli aktuell först i ett senare skede. (se artikel i fredagens nummer av tidningen).

I och med det går det att lösa parkeringsfrågan för de blivande hyresgästerna på ett tillfredsställande sätt.

Som tidningen tidigare omtalat har det under samrådstiden uttalats oro för att antalet parkeringsplatser i kvarteret skulle bli för få och att behovet inte skulle kunna täckas. Det påtalades av bland andra möbelhandlaren Jan Fryxell som befarade att det skulle bli kaotiskt.

För att gardera sig inför en fortsatt utbyggnad med ett tredje hus köper Ludvikahem den obebyggda tomten, den glesa björkskogen bakom Fottas, i grannkvarteret Idun av ett dödsbo. Enligt uppgift är affären redan förhandlad och klar.

– Tomten är på cirka 1 800 kvadratmeter och styrelsen tar beslut i ärendet vid sammanträdet på onsdag, omtalar Rosenqvist som dock vill vänta med att avslöja priset.

– Vi återkommer med köpeskillingen efter styrelsemötet, lovar han.

På tomten finns plats för cirka 30 bilplatser, konventionella eller i formen av carports eller garage.

Mer läsning

Annons