Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saxdalskvinna: "Polisen nonchalant och snorkig"

Annons

Det var vid 09.00-tiden som damen, med två små barn med sig i bilen, blev varse djuret och ringde det första samtalet till polisen. Hon fick då beskedet att jägare redan hade kallats ut.

När hon återvände från ett besök i Grängesberg en timme senare låg rådjuret fortfarande kvar på vägen.

- Jag ringde polisen igen och sade att nu får de faktiskt lov att se till att det kommer undan. Då fick jag till svar att det inte var deras problem, säger damen upprört till tidningen.

Och inte nog med det. Hon hävdar vidare att den polis som hon talade med skulle ha uppmanat henne att själv ta hand om det ihjälkörda rådjuret.

- Jag har ingen jakträtt så det hade ju blivit olaga jakt. Jag har ingen rättighet att ta bytet från platsen. Så pass insatt är jag. Min pappa har varit jägare hela livet så jag vet.

- Och barnen som var med mig i bilen. Det fanns ju ingen anledning att de skulle behöva se mig slita i ett dött rådjur. Jag tycker att jag har blivit väldigt snorkigt och nonchalant bemött.

Inspektör Sven Matsols, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, tillbakavisar kritiken.

- Jag tror absolut inte att någon av oss har varit otrevlig. Vi brukar fråga om de kan dra döda djur av vägen själva men det är helt frivilligt. Vi tvingar ingen att göra det, klargör han.

- När vi har fört ärendet vidare till jägare skriver vi av saken för vår del, slutar Matsols som tror att kontroversen kan bottna i ett missförstånd.

Mer läsning

Annons