Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samhall tillbakavisar kritik

/
  • Trivs. Hussein Atoui har arbetat på Samhall sedan 1996 och säger att han trivs bra. Det bästa med jobbet är kamratskapet; att man känner sig hemma, säger han.  Foto: Peter Ohlsson
  • Högt i tak. Distriktschef Lotta Åhlander tycker att dialogen mellan de anställda och ledningen är god, men säger samtidigt att den alltid kan bli bättre.  Foto: Peter Ohlsson
  • Nöjda. Regionschef Rolf Åström säger att de årliga enkätundersökningar företaget gör visar att de anställda i Ludvika uttrycker belåtenhet med sin arbetssituation.  Foto: Peter Ohlsson

Annons

Samhall har traditionellt varit inriktat på produktion, men är nu inne i en omställning till mer serviceinriktad verksamhet. Det tror Åström och Åhlander är en av orsakerna till den oro bland de anställda som kommit fram.

- Att vi formar om verksamheten kan upplevas som jobbigt och det här kan vara en reaktion på det, säger de och pekar på artikel i NLT från den 8 augusti.

Där berättade två anställda hur de upplever att pressen är för stor och att företagets vinst är viktigare än att man tar hand om de anställda, som består av funktionshindrade i olika grad.

- Vi har haft arbetsplatsträffar där vi diskuterat detta och vi upplever inte att det är på det viset. Men uppenbarligen är det några som tycker det, säger Lotta Åhlander.

Rolf Åström berättar att man har ett så kallat solidaritetsavtal som innebär att var och en ska arbeta utifrån sin förmåga - inte så mycket som man känner för.

- Den som sitter vid stationen bredvid kan ha skyldighet att producera dubbelt så mycket och det kan för den upplevas som orättvist.

- Och visst kan det hända att vi kallar in folk på övertid, men mig veterligen tycker de flesta att det är bra att få övertid.

Båda hävdar att det visst finns rum för diskussioner och att det är något man uppmuntrar till. Några repressalier för den som är kritisk är det inte tal om enligt dem.

De hänvisar också till en årlig intern enkätundersökning där enheten i Ludvika uppvisar goda siffror; som visar att personalen generellt sett är nöjd.

- Med tanke på att det har tillkommit förändringar här, var jag överraskad att Ludvika fick så höga värden, säger Åström.

Apropå Arbetsmiljöverkets nedslag berättar de att det var ett led i en större kampanj och att resultatet inte är speciellt dramatiskt.

- Nu har vi en grund att jobba från. Vi har faktiskt redan höj- och sänkbara arbetsplatser. Det är bara det att verket konstaterade att vi inte utnyttjar det. Men det är klart att det tar ett tag innan allt blir perfekt, säger Lotta Åhlander.

Totalt arbetar i dag 116 personer på Samhall i Ludvika, varav cirka hälften inom produktionen. Ett 40-tal anställda kommer att få byta arbetsuppgifter, från produktion till serviceverksamhet. Det innebär jobb som att handla och städa åt pensionärer, fastighetsskötsel och bemanning inom bland annat ABB.

Mer läsning

Annons