Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkrare trafikmiljö prioriterat av Ludvika kommun – "Viktigt att barnen är trygga"

Trafikmiljön kring förskolor och skolor i Ludvika kommun har förbättringsområden, det slår en arbetsgrupp inom kommunen fast i sin rapport.
– Det är jätteviktigt att barnen är trygga i och runt skolan, säger social- och utbildningsnämndens ordförande Hanna Lindgren.

Annons

Säkrare passage vid Prästgårdsgatan föreslås som en av åtgärderna vid Kyrkskolan.

Trafikmiljön vid skolor och förskolor i Ludvika kommun bör bli säkrare i framtiden, det framgick av en rapport som en arbetsgrupp inom kommunen lade fram under måndagens sammanträde i social- och utbildningsnämnden.

Arbetsgruppen har tagit fram flertalet förslag på konkreta åtgärder vid flera skolor runtom i kommunen. Förslag som tagits fram är parkeringsförbud på sina ställen, hastighetsbegränsade åtgärder, nya gång- och cykelvägar, bättre belysning och tydligare skyltning.

– Det finns flera förslag på åtgärder vid skolorna, vilka som genomförs är ännu inte bestämt, säger ordförande i social- och utbildningsnämnden, Hanna Lindgren (S).

Enklare åtgärder ska gå att utföra i år, medan mer omfattande tilltag kommer att bli aktuella först år 2018.

– Vi inväntar förslag från den arbetsgrupp som nu jobbar med det här, om vilka åtgärder som kommer att gå att genomföra i år och vilka som det behövs läggas mer resurser på och därför får vänta till åtminstone nästa år.

Hanna Lindgren säger att arbetet med trafikmiljön kring skolor och förskolor är prioriterat av kommunen.

– Det är jätteviktigt att barnen är trygga i och runt skolan, och i det är trafikmiljön en viktig del. Det är viktigt att de är säkra när de är nära trafiken, säger hon och tillägger avslutningsvis:

– Man har sett att det finns bättringsområden och då ska det såklart försöka att åtgärdas, men när eller hur det blir vågar jag inte säga i nuläget.

Att flytta busshållplatsen vid McDonalds i Ludvika till sporthallen är en av de föreslagna åtgärderna för att höja trafiksäkerheten för Kyrkskolans elever.

Mer läsning

Annons