Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säfsen säljer 50 stugor

/

Annons

Trots de varma vindarna har Säfsen resort liftsystemet igång och i söndags fanns det elva nedfarter och fem liftar öppna. Men på söndag, den 15 april, stängs skidanläggningen för säsongen.

Säfsen har lånat en pistmaskin med vinsch från VM i Åre, på prov inför nästa säsong, vilken gör att man har större möjligheter att schakta ut snö.

- Vi blåser ut snö runt toppen, lägger det i högar, och sedan kör man ut det med pistmaskinen och det fungerar kanonbra, berättar driftledaren Tomas Johansson.

Maskinen ska definitivt köpas in, konstaterar vd Christer Rosén.

Den lyckade försäljningen av 50 stugor under förra året kommer att återupprepas till hösten då ytterligare 50 stycken 6-bäddsstugor ska utannonseras. Dessa ska renoveras med nya vitvaror, porslin med mera och 25 av dem ska utrustas med bastu.

- I snitt kostade de vi sålde förra gången ungefär 800 000 kronor. I dagsläget har vi en kö på ett 15-tal intressenter, säger Rosén.

- Inom 2-3 år har vi ytterligare 1 000 bäddar och då ska vi ha en transportlift mellan stugområdet och liftanläggningen. Vi har en folkvagnsbuss som man kan boka för transport till backen nu.

Tidigare har anläggningen haft busstransport de två kilometrarna mellan receptionen och skidanläggningen, men den utnyttjades för lite eftersom de flesta tar bilen till fritidsbyn.

Mer läsning

Annons