Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill de bygga för skattepengarna

/
  • Nytt. Det framgår av investeringsbudgeten för 2008-2010 som tekniska kontoret sammanställt att kultur- och fritidsnämnden vill ha ett nytt huvudbibliotek i markplan intill Folkets hus. Bibliotekschefen Helene Lis ser gärna att det byggs nytt men skulle hellre vilja ha byggnaden mer centralt på ”Brända tomten”.  Foto: Peter Ohlsson

Annons

Kultur- och fritidsnämnden vill ha medel till nytt huvudbibliotek och begär pengar till en förstudie under 2008 och vill ha en byggstart 2009. Nämnden hoppas också på att få lägga fem miljoner på en aktivitetshall 2009 och ytterligare tio miljoner 2010.

På nämndens prioriteringslista finns även nytt trapphus i Sädesmagasinet och ombyggnad av kafékök i Smedsbostaden.

Social- och utbildningsnämnden vill prioritera ombyggnaden av ett våningsplan på Ljunghällsgården därför att verksamheten ska utökas med fler personer då Lyran ska flytta in. Därefter vill man prioritera skolmiljön vid Parkskolan i Grängesberg och ombyggnationer av Lorensberga skola.

Om räddningsnämnden får som den vill får Grängesberg en bilhall på Skackelbacken. Tillbyggnaden är beräknad till 4,2 miljoner kronor och ytterligare 1,2 miljoner kronor ska läggas på renoveringar av befintliga utrymmen hos teniska kontoret så att det tillsammans utgör en ny brandstation.

Ytterligare renoveringar i Grängesberg blir det på Granliden, om vård- och omsorgsnämnden får igenom sitt förslag. Där behövs bland annat en mindre ombyggnad av våningsköken, vilket är ett myndighetskrav.

Två miljoner kronor är tänkta att användas i försköningen av "Gröna Ludvika" och till Väsmans strand ytterligare en miljon kronor.

I går onsdag fick tekniska nämndens arbetsutskott en lunta med dessa önskelistor på sitt bord och nästa vecka har nämnden budgetmöte. Men det är först i höst när kommunstyrelse och kommunfullmäktige sagt sitt som budgeten för 2008 blir fastställd.

Mer läsning

Annons