Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska det bli fart i Söderbärkeparken

/
  • Pärlan. Med ideellt arbete kommer Anders Wiklund och de andra i parkstyrelsen att göra vad de kan för att göra Söderbärke till en levande Folkets park.

Annons

Midsommaraftonen 1915 invigdes danspaviljongen i Söderbärke, det som kallats pärlan vid Barken. Efter konkursen i fjol så driver sedan årsskiftet en ideell förening Söderbärke Folkets park.

- Vi tror på detta men då måste folk komma till våra danskvällar, säger Anders Wiklund.

Den nya parkstyrelsen är i full färd med att få bort allt sly och öppna parken mot Barken.

- Underhållet är nu vår största utgiftspost.

- Vi kör inte så många danskvällar i år som tidigare, vi gör vad vi mäktar med ideellt arbete. Nytt är att vi har puben öppen onsdag till fredag hela sommaren liksom att den är öppen på parkkvällarna. Vi vill locka en bred publik så i Folkets hus ska vi köra diskotek för 15 till 18 åringar, berättar Anders Wiklund.

Nya föreningen hoppas att de med Fredrik Gleisners kunnande har lockat till sig rätt artister.

- Kommer 400 till 500 så går det bra, under de glada åren var det över 1000 i publiken. Men kommer det bara 200-300 är vi på fel sida gränsen. Så vi ber en bön för fint sommarväder.

- Alla vi som nu ställer upp för parken tycker att parken är för vacker för att hamna på hemsidan med bilder från nedlagda Folkets parker. Vi jobbar för en levande Folkpark och med den nya aktivitetsshallen vid Folkets hus så blir vi en åretruntanläggning. Det är det vi blickar mot nu, berättar Anders Wiklund som med sina kunskaper i marknadsföring ska försöka att locka tillbaka storpubliken till Söderbärkeparken.

Fakta: Söderbärkeparkens program

7/7 Puben: Sound-Explosion, dans: Micke Ahlgrens

19/7 Dans: Jannez

28/7 Möljan 2007, på scen: Svenne Rubins, dans: Chapelle

11/8 Dans: Shake

Mer läsning

Annons