Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterande företagare på frukostmöte

Annons

- Vi läste att kommunalrådet Maria Pettersson sagt att vi som gjort aktionen för Rosen inte kommer på kommunens frukostmöten. Tidigare var de slutna tillställningar men Torbjörn Hammar har gjort dem öppna för alla företagare. Så Maria, nu kommer vi, säger Johnas Jansson, Elbolaget Montage som tillsammans med Kurt Kristensen lett aktionen för Rosén.

Kurt Kristensen beklagar att han inte kan delta då han behövs på firman som på fredagsmorgonen glädjer sig åt sin största husbilsaffär där en av säljarna åker med kunden ned till Tyskland för att köra hem husbilen i 2,5 miljonersklassen.

Kristensen framhåller att Maria Pettersson har helt fel när hon påstår att upprinnelsen till namninsamlingen kom sig av en liten notis i NLT i början av maj om att kandidaterna uppenbarligen inte höll måttet när rekryteringen drog ut på tiden, tanken på Rosén är betydligt äldre än så understryker han.

Johnas Jansson vill inte innan mötet säga vad man ska ta upp på mötet men säger att tiden då Ludvikaföretagarna tiger är över.

De protesterande företagarna har tidigare efterlyst dialog för man är missnöjd med att kommunen rankas som bottenkommun vad beträffar företagsklimatet. En annan sak som upprört är företagare är kommunchef Kalle Gustafsons hot ute hos Volvohandlaren.

NLT har begärt att få delta på frukostmötet men kommunchefen Kalle Gustafson har sagt nej till detta och enligt Gustafson så får en intervju i NLT vänta tills Josefsson tillträtt tjänsten. Josefsson säger att han avböjer en intervju tills alla papper är klara.

Mer läsning

Annons