Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för restaurang Piren

/
  • Ville sitta ute. Kvällens husband, Jari Antell, Johan Silfverin och Erik Blomquist föredrog att äta ute på altanen. Här blir de serverade av Ylva Dahlfors, en av tolv som jobbade hårt hela tiden.
  • Festglada. Jan-Erik Lindström med sambon Susanne Hagman (närmast kameran) var två av de många som trivdes när restaurang Piren vid Väsmanstranden öppnades på onsdagen. Premiären innebar en mycket trevlig upplevelse för dem.

Annons

Portarna slogs upp redan vid 17.00-tiden och sedan strömmade folket till efter hand. Inför premiären var samtliga bord bokade på förhand och en stor kader av medarbetare tjänstgjorde under ledning av restaurangchefen Roger Ritola.

- Vi har ju haft bokning för vi visste att det skulle bli halvtaskigt väder och ville gardera för att alla kunde sitta inomhus och ha tak över huvudet på premiären, berättade han när tidningens medarbetare gjorde ett nedslag ett par timmar senare.

Premiärens menyer var av det exklusivare slaget med bland annat tournedos med baconlindad haricot vertes, grillad tomat, balsamicosky och potatiskaka. Läckergommar med smak för fisk kunde välja halstrad röding med färskpotatissallad och färskost smaksatt med gräslök. Både röda och vita viner från olika länder kunde beställas som ett alternativ till öl och mineralvatten.

För de som ville unna sig en "stänkare" för 78 respektive 108 kronor fanns fyra alternativ, Piren, Ankaret, Hamnen och Väsman...

- Det här är perfekt och dessutom har Ludvika fått en bra hamn som alla andra sjöstäder. I kväll cyklar vi hit men nästa gång ska vi ta båten från Gonäslandet, sade Jan-Erik Lindström som kom till festen tillsammans med sambon Susanne Hagman.

Även bland personalen var det idel glada miner.

- Det är jättespännande att få vara med från början, sade servitrisen Kerstin Fernholm ivrigt sysselsatt med nästa leverans ut bland borden.

För underhållningen svarade Jari Antell, Erik Blomquist, och Johan Silfverin med sång till ackompanjemang på gitarrer. På repertoaren stod blandade godbitar ur den rika svenska visskatten.

Mer läsning

Annons