Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för ny ludvikarestaurang

Annons

Sedan kommer det att serveras en enklare sommarmeny under Ludvikafesten och resten av sommaren mellan 11.00 och 16.00.

- Det blir mat runt 100-lappen, som biff, hamburgare, lax och andra lättare rätter. Man ska kunna slinka in och äta en bit om man nu är vid hamnen, piren och stranden. Vi hoppas på båtfolk, turister och att Ludvikaborna ska upptäcka oss.

- På kvällarna blir det a la cartemeny där man ska kunna få sig en trerättersmiddag om man så önskar. Att det blir bra mat kommer vår kock Ola Strömberg och kallskänkan Tina Pettersson att se till, berättar Ritola.

Starten har varit intensiv och Roger Ritola gissar att man lagt ut runt miljonen på att inreda restaurangen och köket.

- Det är jätteroligt, det är en enorm utmaning att få vara med och öppna en ny restaurang. Båtklubben har gjort ett enormt jobb med sin pir och Kurt och Kerstin har byggt den här fina restaurangen. Det känns lite pirrigt inför invigningen, erkänner Ritola.

Han gissar att Mat och Nöje som kör restaurangen nu har motsvarande tio årsanställda i sina olika verksamheter, Källarbaren, Tant Selmas, BK och Piren.

- Vi hjälps åt och personalen roterar mellan våra olika delar. Så man kommer att se mig stå i baren, eller att servera. Vi har personal som är deltidsanställda, går timmar, heltid. Vi har upp mot tio heltidstjänster nu men exakt hur många som blir att jobba åt oss måste framtiden och erfarenheterna visa oss, säger Roger Ritola som normalt brukar stå bakom disken på Tant Selmas.

Mer läsning

Annons